Sonu Tahmin Edilemeyen Filmler

Cumartesi, Kasım 26, 2016
İzlediğim filmler arasında, sonunu tahmin edemediğim filmleri paylaşmak istedim. İzlemek isteyenler olabileceği için, bunların arasında en beğendiğim filmleri kısaca anlatmak istiyorum.

ORPHAN (EVDEKİ DÜŞMAN)



Film, şimdiye kadar izlediğim filmler arasında, sonuna en çok şaşırdığım filmdi. Filmi izlerken sonunun bu şekilde biteceğini tahmin etmek çok zor. Konusuna gelince; Kate (Vera Farmiga) ve John (Peter Sarsgaard), doğmamış çocuklarının ölümü nedeniyle sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunları aşmak için bir çocuk evlat edinmeye karar verirler. Gittikleri yetimhanede Esther (Isabella Fhurman) adındaki küçük bir kız onları çok etkiler ve onu yanlarına almaya karar verirler. Ama filmin afişinde de yazdığı gibi Esther'de bir sorun vardır. Zamanla Kate, Esther'in sevimli maskesi'nin altındaki gerçeği görür. Eşine ve çevresindekilere onun gerçek yüzünü göstermeye çalışır. Eğer izlemediyseniz gerçekten tavsiye edeceğim bir film.

THE PRESTIGE (PRESTİJ)



"Dikkatli bakıyor musunuz? " ''Her sihirbazlık numarası üç bölüm ya da perdeden oluşur; birinci bölüme ' Vaat ' denir; sihirbaz size sıradan birşey gösterir. iskambil destesi, bir kuş ya da bir insan..." şeklinde başlıyor film. İzlediğim en iyi filmlerden bir tanesidir Prestij. Sonundaki mükemmel finalin dışında, Nicola Tesla gibi tarihin en önemli bilim adamını, film de bir karakter olarak işlemeleri çok güzeldi. Filmde; gösterişli sihirbaz Robert Angier (Hugh Jackman) tam bir şovmenken, arkadaşı Alfred Borden (Christian Bale) daha gelenekçi ve şov yeteneklerini gösteremeyen bir dahidir. Beraber yaptıkları son numarada işler ters gidince, aralarında çok büyük bir düşmanlık ve rekabet başlar. Aralarındaki rekabet her gösteriyle daha da büyür ve birbirlerini alt etme isteği herşeyin önüne geçer. Filmin yönetmeni Christopher Nolan (Memento ve Dark Knight'ın da yönetmeni). Viktorya devrinde geçen bu iki sihirbazın hikayesi, size tutkunun ve nefret duygusunun insanı nereye kadar götüreceğini mükemmel bir şekilde gösteriyor.

IDENTITY - KİMLİK



''Merdivenlerden çıkarken orada olmayan bir adam gördüm bugün de orada değildi...'' Filmdeki favori repliğim buydu. Baştan sona sürükleyici bir film. Psikolojik gerilim türünde çok başarılı bir film olmuş. Şiddetli bir fırtına yüzünden, birbirini tanımayan on kişi, ıssız bir otelde bir araya gelirler. Hepsi birbirinden farklı karakterlerdir. İçlerinde bir limuzin şoförü (John Cusack), bir katili nakleden bir polis (Ray Liotta), 80'li yılların bir televizyon yıldızı, bir hayat kadını, yeni evli bir çift ve kriz içinde olan bir aile vardır. Sığınacak bir yer bulmanın rahatlığı, yolcuların teker teker ölmeye başlamasıyla yerini korkuya bırakır. Eğer yaşamak istiyorlarsa, çok geçmeden kendilerini bir araya getiren sırrı çözmek zorundadırlar. Gerilim ve psikolojiyi seviyorsanız bu filmi size tavsiye ederim.

SHUTTER ISLAND (ZİNDAN ADASI)



Zindan Adası; sonunda izleyenlerin kafasında soru işareti bırakan bir film. Konusu ve kurgusu farklı ve izleyenleri hikayenin içine çekiyor. Yer yer geri dönüşlerle ve etkileyici müzikleriyle çok güzel bir film olmuş. Filmde; Massachussets sahili açıklarındaki Zindan Adasın'da, suç işlemiş akıl hastalarının tedavi edildiği hastanade, bir kadının esrarengiz bir şekilde kayboluşunu soruşturmakla görevli Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve Chuck Aule (Mark Ruffalo) adlı iki polisin baş döndürücü hikayesi konu ediliyor. Teddy bir yangında karısını kaybetmiş ve sürekli onunla ilgili hayaller görmektedir. Hastane'de yaptığı soruşturmalar ve doktor John Cawley (Sir Ben Kingsley) şüpheli tavırlarının yanında Teddy'nin şiddetli baş ağrıları ve gördüğü hayallerin artması onu içinden çıkılmaz bir duruma doğru sürüklemeye başlar. Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio'nun birlikte çalıştığı dördüncü film Zindan Adası. Diğer filmler de olduğu gibi bunda da çok iyi bir iş çıkarmışlar. Leonardo DiCaprio bu filmdeki oyunculuğu ile izleyenleri kendisine hayran bırakıyor. Zindan Adası psikolojik gerilim türünde iyi bir örnek. Ben filmi izlerken sonuyla ilgili tahminlerim sürekli değişmişti. Hala forum ve bloglarda; sonuyla ilgili farklı yorumlar okumak mümkün. Aklıma gelen filmler bunlardı arkadaşlar.

Bildiğiniz diğer filmleri yazarsanız sevinirim.
© 2005 - 2020 Harun Reşid Demirbaş