Orijinal Emojiler New York MoMA'da Sergilenecek

Perşembe, Kasım 10, 2016

Telefonlarda, tabletlerde, sosyal medya ağlarında yer alan emojiler, New York’taki Museum of Modern Art (MoMA)’ta sergilenmeye başladı. 176 emojiyi müzede sergileyeceklerini açıklayan MoMA yetkililerinin verdiği bilgiye göre emojiler, Nippon Telegraf ve Telefon Şirketi tarafından müzeye bağışlandı.

Sergilenecek set, 176 adet emojiden oluşuyor

Museum of Modern Art, Aralık 2016’dan itibaren yeni emoji koleksiyonunu müzede sergilemeye başlayacak. Sergide basılı ve çizgili tasarımlar da yer alacak.

Günlük yaşamın renkleri arasında, çocuk ve yetişkin herkes için vazgeçilmez hale gelen emojilerin sayısı her geçen gün artıyor. Duygular, düşünceler ve tepkiler emojiler aracılığıyla veriliyor.

Emoji tasarımlarını yöneten Unicode Consortium şirketi, şimdiye dek 1800 görsel yarattı. İlk emoji seti ise 1999’da Japanese Phone Company NTT DoCoMo tarafından tasarlanmıştı. 2011’de Apple’ın telefonlarına dahil etmesiyle küresel bir üne kavuştu bu tasarımlar. Yakında Van Gogh ve Picasso ile aynı müzede konum sahibi oluyorlar. Aslında akıllı telefon sahipleri de modern sanatın mütevazı bir koleksiyonuna sahipler artık.
© 2005 - 2020 Harun Reşid Demirbaş