Türkiye'nin Son 25 Günü: Terör Saldırıları, Elçiye Suikast ve Yitip Giden Onlarca Can

Perşembe, Ocak 05, 2017


10 Aralık 2016 tarihinden bu yana ülkemizde maalesef dört terör saldırısı ve bir suikast gerçekleştirildi. Yılın ilk saatlerinde Reina'da gerçekleşen saldırının etkisi sürerken son kötü haber ise İzmir'den geldi. 25 günde gerçekleşen terör saldırılarında 100'ü aşkın canımız hayatını kaybetti.

10 Aralık'ta Vodafone Arena yakınındaki terör saldırısında 46 kişi hayatını kaybetti.



Son olarak saldırıda yaralanan polis memurlarından Ufuk Bozgeyik ve Muammer Nacakoğlu tedavi gördükleri hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehit olmuş ve hayatını kaybedenlerin sayısı 46'ya yükselmişti.

Patlamanın şiddeti kilometrelerce uzaktan tesadüfen böyle görüntülenmişti.

17 Aralık'ta Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yapılan saldırıda 14 canımız aramızdan ayrıldı.



Çarşı iznine çıkan askerlere bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında 14 kişi hayatını kaybetmiş 56 kişi ise yaralanmıştı.

Binali Yıldırım'ın saldırı sonrasında Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşma tepki toplamıştı.

19 Aralık'ta Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast.



Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov katıldığı sergide çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş tarafından sırtından vuruldu. Elçi saldırı sonucu hayatını kaybederken, suikastçı da güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Yeni yılın ilk saatlerinde Ortaköy'de katliam: 39 kişi hayatını kaybetti.



Türkiye acı bir şekilde yeni yıla da terör saldırısıyla girdi. Reina'da gerçekleşen terör saldırısında farklı milletlerden 39 kişi hayatını kaybetti. Saldırı gerçekleştiren terörist veya teröristler ise hala yakalanamadı.

Önceki terör saldırılarında olduğu gibi bu saldırı hakkında da sosyal medyada kaygı verici paylaşımlar yapıldı.

5 Ocak yani bugün İzmir Adliyesi önünde gerçekleşen ve iki canımızı daha bizden koparan terör saldırısı.



Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda iki kişi hayatını kaybetti.
Saldırı sırasında olay yerinde görevli bulunan Fethi Sekin facianın boyutunun büyümesini bedenini siper ederek engelledi. Sekin teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu.

Ülkemizin evlatları, kardeşlerimiz, eşlerimiz, arkadaşlarımız hain saldırılarda can verirken Meclisimizin ise gündemi ne yazık ki anayasa. Hafızayı diri tutup, bir daha bu saldırlara maruz kalmamak ve önüne geçebilmek ümidiyle.
© 2005 - 2020 Harun Reşid Demirbaş