Ülkemizde Pek Bilinmeyen Bir Bankacılık Sistemi: Özel Bankacılık

Cuma, Mart 06, 2020
Tüm dünyada da olduğu gibi ülkemizde de banka şubelerinin sadece çok zengin insanlara hizmet veren ofisleri ve özel bankacılık sistemi var.



Özel bankacılık, kendi içinde de çeşitli standartları olan ancak genellikle dışarıdan bu pek bilinmeyen, sadece çok zengin insanlara anormal bir şekilde lüks hizmet veren bankacılık türüdür. elbette burada en az 10 – 20 milyon civarı birikimi olanlara bu hizmetin gerçek olanı sunulur.. Düşünsenize adamın Türk lirası hesabında 5 milyon lirası,dolar hesabında 5 milyon doları, vadeli hesapta da 15 milyon lirası var.. ee bu adam senin benim gibi şubeye gidecek sıra numarası alacak sonra sırasının gelmesini bekleyecek değil ya.


Tüm bankaların “hatırlı”müşterilerine kıyak geçmesi durumu olarak da özetlenebilir bu olay “hatırlı” derken, bolca parayı o bankada tutan insanları kastediyoruz.. Nedir bu özel bankacılık kıyakları? kabaca açıklayayım.
Bu özel bankacılık olayı normal banka şubelerinde olmaz. yani bankaya gitmeniz gerekirse, normal banka şubelerine değil, özel bankacılık şubelerine gidersiniz ki buralar genelde ofis tarzı yerlerdir. dışarıda tabelası falan olmaz.. içeri girdiğinizde bir izzet, bir ikram, sorma gitsin. sıra zaten beklemezsiniz direk özel locaya geçerseniz.. Ne içersiniz diye illaki sorulur, viski isteseniz viski Türk kahvesi isterseniz Türk kahvesi getiririr.. Özel bankacılık sisteminde size özel bir güvenlik tahsis edilir, para çektiğinizde gideceğiniz yere kadar en az bazende 2 güvenlik size eşlik eder.. Hatta isterseniz banka size özel zırhlı para nakil aracı bile verir..


Ülkemizde Özel Bankacılık Sistemin Avantajları.

1. Türkiye’de özel bankacılık şubeleri Levent, Suadiye, Nişantaşı gibi üst gelir grubunun yoğun yaşadığı semtlerdeki şubelerin üst katlarında sokaktan sağdan soldan görünmeyecek şekilde tasarlanmış, özel ışıklandırmalı, tam teçhizatlı toplantı salonu olan, deri koltuklu, atraksiyonlu mekanlardır. içeri girince öyle bankonun gerisinde öfff pöff ederek oturan çalışan yoktur...

2. Özel bankacılık sistemi ile çalışan zenginler telefonla talimat vereceğiniz zaman da bizim gibi 444’lu hatları arayıp, 2 saat boyunca bekleyip sonra 1’e bas 3’e bas bilmemne yap’la uğraşmaz. Kendisine özel bankacısı vardır. direk onu telefonundan arar ve talimatı verir.

3. Her bankada olmamakla birlikte, klas bankalar paranızın değer kaybetmemesi için sizi hep korurlar. mesela 2 milyon euronuz bir hesapta duruyorsa ve euro büyük bir düşüşteyse, sizi arayıp ‘efendim euro büyük değer kaybediyor ve kaybetmeye de devam edecek gibi görünüyor, bu durum size zarar verecek, isterseniz başka bir para birimine geçiş yapıp bu zararın önüne geçebilirsiniz’ vb tarzında uyarılarda bulunurlar. Yani siz param değer kaybediyor mu dolar mı alsam acaba? altın mı alsam diye düşünmezsiniz.. Bunu sizin için özel banka halleder.. Yani sizin paranızı sizden çok korur.

4. Hizmette neredeyse hiç sınır yoktur. telefon edip, şu adrese elden nakit olarak 100.000 tl teslim edin derseniz hemen giderler ve söylediğiniz kişiye elden teslim ederler.. İşte aynı şehirde olun ister başka şehirde.

5. Özel bankacılık şubelerine gittiğinizde, işiniz bittiğinde sizi mutlaka kapıya kadar uğurlarlar.
Türkiye’de özel bankacılık sistemini kullanmak için banka hesabınızda minimum 2.5 milyon tl olması gerekiyor ve bunu bir süre aktif tutmaktan geçer.
© 2005 - 2020 Harun Reşid Demirbaş